2019

 

Vilket år det har varit!!!

Fem böcker som alla ligger mig varmt om hjärtat.

Men kanske toppar "Isabell, min bästa vän", listan för mig. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2018

 

Hej på er,

Det har kommit en hel del böcker i år. Bland annat bok nummer sexton om Sigge och Elina! "Full galopp, Sigge."

Det är helt otroligt att det blivit så många böcker om Sigge, men det är faktiskt så att än är historien inte slut. Nu laddar vi för nästa år och "Tävla med Sigge".

Dessutom har Margareta (som tecknar) och jag gjort "Börja rida med Sigge" som är en bok för nybörjare där man kan lära sig lite om hur det går till i stallet och under de första ridlektionerna.

En ny Magiska Djuraffären finns också i bokhandeln, "Brunos Bus",  och den sista delen i serien om Tiger Andersson, "Cirkusponnyn". 

Men omslaget du ser här ovanför är till den första delen i det som är tänkt ska bli en hästboksserie. Eftersom den är ny är det kul att få berätta lite om den.

En gammal kanin, två busiga råttor, ett Zebrafinkspar och ett gäng med slöjfiskar är Indras älskade hemmadjur. I boken berättar hon om allt som hände då hon, bästa kompisen, Ruben, och bästa tjejkompisen, Tea började rida, men var tvungna att sluta redan efter en halv termin för att ridskolan flyttade. Tea får låna en ponny av sin moster och är snart bara med de andra tjejerna i privatstallet på Skrubba. Ruben håller på med sin dator och Indra blir ensam med sin längtan efter hästar. Det hjälper inte att hon har sitt rum fullt med husdjur när Hästsvansarna, som Ruben kallar Teas nya gäng för, börjar kalla Indra för Råttan och får resten av klassen att tycka hon är konstig. 

När den nya grannen, Rakel, flyttar in med tre hästar är det som ett mirakel. Speciellt den vackra skimmeln Cosmo fångar Indras hjärta. 

Frågan är om Indra ska lyckas övertyga Rakel om att hon behöver hjälp i stallet och om det var en så bra idé av Indra att säga att hon brukade hjälpa till på ridskolan. 

När Rakel väl ber om hjälp och lämnar Indra och Ruben ensamma med skötseln av hästarna får de ta internet till hjälp och googla sig fram till de kunskaper de inte har. Det mesta går lite på tok, men när Ruben föeslår att de ska börja blogga om allt som blir fel är Indra tveksam. Hon vill ju vara tjejen som klarar allt om alla odds. Tjejen som alla hästar och framförallt Cosmo tyr sig till. Men Cosmo är nervös och blir ibland så stressad att han gör dumma grejer. Det känns som att han förmedlar något till Indra- en känsla av skräck - men vad handlar den om?

Boken om Indra är en bok om vänskap, om att älska djur och att göra vad som helst för att hjälpa dem. Den handlar om djurskötsel och trickträning, om otroligt häftiga dagdrömmar och om känslan av att inte passa in som den man är. Den handlar om att inte ge upp och om att när allt ser ut att vara förlorat kan det vända.

 

Indra följer en tjej som heter Sandra i boken. Det kan du också göra och lära dig lite om hur man lär sin häst att göra tricks. Nyfiken? Titta på:

Sandras trickträningsskola/youtube

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                               

 

 

1 maj 2017

 

Det är spännnde att vara författare. Nya historier tar en till platser man aldrig varit på förut. Nya karaktärer får en att gå in andra sätt att tänka och att vara.

I "Som stjärnor faller" som kommer ut nu i juni får vi följa Tess, hennes bästa vän, Liv och Tom som hon möter i de stora skogarna vid Bäckafallet. Tom har en häst som heter Stjärna och han erbjuder sig att lära Tess att rida. För första gången sen de var små går Tess och Liv skilda vägar. Insikten om att de inte längre kommer att kunna veta allt om varandra är smärtsam. Men Tom har blivit så mycket viktigare och Tess släpper allt för att följa med honom och Stjärna på långritt. Tess, Tom och Stjärna vid den gamla flottarkojan vid forstens fall. Öppen eld och himlavalvet med sina stjärnor. Den första kärleken, svindlande och sann. Men är den det? Är Tom den han ger sig ut för att vara?    

 

 

Sigges 10 års jubileum!

Här är bilder från festen vi hade sommaren 2014. Det kom folk från när och fjärran - alla med en sak gemensamt - Sigge och Sam.

Men nu måste vi ta det från början! Dagen började med att Sigge tog ett bad (med hjälp av Lotta och Lin).

 

 

 

Hunden Skott hjälpte också till - han slickade Sigge torr ...

Sen kom alla människor ...

 

Lin håller tal och berättar om alla roliga grejer som hände på Brobygården en gång i tiden. Lyssnar gör föräldrar och de som var barn då och red på Bus hästarna.

 

Sen var det dags för Sigge och Sam att äta sin knäckebrödstårta. Sigge blev jätterädd till att börja med när Sam först bet in i tårtan och det knastrade, men sen var det gott ... 

 

 

 

 

Illustatören till Sigge böckerna - Margareta Nordqvist och Sigge beundrar varandra ...

Sen var det dags för de små barnen som var med på kalaset att få rida litegrann

 

 

 

 

P.S killen i grön t shirt i bakgrunden är en av riddarbröderna ... han red Sam en gång tiden, men det var ett tag sen

 

 

Och här kommer en bild på Sigge och Sam, Malin och Lin. Malin var en av tjejerna som red och tävlade med Sigge på Brobygården. År 2000 blev de dressyr champions tillsammans i Danmark på en stor Internationell Shetlndsponny tävling.

Vilken dag vi hade! Väderprognosen spådde hällregn, men det väntade till kvällen så det var nog meningen att vi skulle få ha vår fest. Det var så otroligt kul att träffa alla igen och få höra lite av deras minnen från tiden med ridskolan. Deras förvåning över hur små hästarna är var äkta.

 

Tack alla som kom! 

 

 

 

 

Ute nu!

September 2013

 

Rykande färsk just nu är "Sam och Sigge och den långa resan" där jag skriver om Sam och Sigges flytt till Sverige, och bröderna Eric och Simons upplevelse av den omvälvande förändringen i allas liv. Det är en bok i litet format med stora känslor. Sorglig, vemodig och spännande - ett riktigt äventyr!

Två små pokjar, elva shettisar, en lastbil, en lätt stressad mamma och ett dygn på havet. Den stora båten är som en värld i världen - där finns mycket att upptäcka, men oron över Sigge och Sam dominerar. När Eric ska sova kan han inte sluta tänka på sin lilla häst nere i lastutrymmet. Hur ska sam kunna sova? Alldeles själv i mörkret! 

 

Dessutom, en ny bok för nybörjarläsare - välkommen tillbaka in i Tiger Anderssons värld. Följ med Levi och Lo och upplev deras fantastiska sommarlov då de hjälper Tiger att sköta  djuren på hans gård.

"Det piper i påsen" som Levi och Lo hittar när de jobbar med Tiger på markanden. Men vad är det som piper? En orm? Eller?

Det är underbart att få vara med Levi och Lo tillsammans med Tiger. Karin illustrationer får mig alltid att skratta - jag äslkar verkligen alla tokiga miner och skutt och utryck i den här boken - både hos djur och människor. Hoppas, hoppas att våra unge läsare är lika förtjusta!

 

 

                                 Kommer i april 2013!         

 

                              hemma.jpg                                                                                                       

                               Ny ungdombok på gång! 

                           "Hemma kanske inte är en plats"                                        

Med inspiration från resan till Argentina och Uruguay som jag gjorde i november 2011. "Hemma kanske inte är en plats" handlar om nittonåriga Sara som råkar ut för en olycka med en av sina hästar. Hon hamnar på sjukhus och är rätt illa tilltygad. Där får hon tid att reflektera och tänker tillbaka på sin barndom på estancian i Argentina, på den älskade hästen, Nube, som hon hade där, på alla vännerna och på Ana Maria som varit som hennes mamma. Plötsligt är det inte så lätt att fortsätta på samma spår som förut, hennes fälttävlanshästar står på granngården, pappa vill att hon ska börja träna igen. Men även om Sara tillfrisknat fysiskt så sitter rädslan för smärtan kvar. Hon bestämmer sig för att använda pengarna hon får ut på försäkringen till att resa tillbaka till Argentina och söka upp sina gamla vänner. Men inget är sig likt, på estancian odlar man genmodifierad soja, gårdens gauchos har flyttat, Ana maria finns inte där längre. Vi följer med Sara på henne resa tllbaka till barndomen och ut i vuxenlivet ... tillbaka till kärleken till hästarna ...

 

  
                          panagea-dag-tre-127-2-001.jpg

På bilden rider jag på ranchon i norra Uruguay där jag var med och jobbade. Det var en helt makalös fantastisk

vecka i mitt liv. Jag har nog aldrig haft så roligt. Jobbet var stenhårt, vi hjälpte till att klippa får, avmaska, vaccinerra, valla in kor med kalvar och mängder med får. Vi red fem till sex timmar om dagen på underbara hästar. jag längtar tillbaka!